Vannak-e EFSA által jóváhagyott egészségre vonatkozó állítások a Viva+ tekintetében?

1A Viva+ összetevőivel kapcsolatban számos, az EFSA által jóváhagyott egészségre vonatkozó állítást lehet tenni (az EFSA az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság). Az összetevők hozzájárulnak az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkcióhoz, valamint a kimerültség és fáradtság csökkentéséhez.

Az EFSA szerint ezeknek a normál funkcióknak a fenntartása lehetővé teszi a megfelelő koncentrációt és tanulást, továbbá a memória, a gondolkodás és a stresszel szembeni ellenálló képesség egészséges működését.

Az EFSA szerint:

2A C-vitamin hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez. Az állítás csak olyan élelmiszer esetében alkalmazható, amely az 1924/2006/EK rendelet mellékletében felsorolt „C-vitaminforrás” állítás szerint legalább C-vitaminforrás.

3A C-vitamin hozzájárul a normál pszichológiai funkcióhoz. Az állítás csak olyan élelmiszer esetében alkalmazható, amely az 1924/2006/EK rendelet mellékletében felsorolt „C-vitaminforrás” állítás szerint legalább C-vitaminforrás.

4A C-vitamin hozzájárul a fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez. Az állítás csak olyan élelmiszer esetében alkalmazható, amely az 1924/2006/EK rendelet mellékletében felsorolt „C-vitaminforrás” állítás szerint legalább C-vitaminforrás.

5A jód hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez. Az állítás csak olyan élelmiszer esetében alkalmazható, amely az 1924/2006/EK rendelet mellékletében felsorolt „jódforrás” állítás szerint legalább jódforrás.

6A jód hozzájárul a kognitív funkciók megfelelő működéséhez. Az állítás csak olyan élelmiszer esetében alkalmazható, amely az 1924/2006/EK rendelet mellékletében felsorolt „jódforrás” állítás szerint legalább jódforrás.

7A magnézium hozzájárul az anyagcsere normál energiatermelő működéséhez. Az állítás csak olyan élelmiszer élelmiszer esetében alkalmazható, amely az 1924/2006/EK rendelet mellékletében felsorolt „magnéziumforrás” állítás szerint legalább C-vitaminforrás.

8A magnézium hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez. Az állítás csak olyan élelmiszer esetében alkalmazható, amely az 1924/2006/EK rendelet mellékletében felsorolt „magnéziumforrás” állítás szerint legalább C-vitaminforrás.

9A magnézium hozzájárul a pszichológiai funkciók normál működéséhez. Az állítás csak olyan élelmiszer amely az 1924/2006/EK rendelet mellékletében felsorolt „magnéziumforrás” állítás szerint legalább C-vitaminforrás.

10A magnézium hozzájárul a fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez. Az állítás csak olyan élelmiszer élelmiszer esetében alkalmazható, amely az 1924/2006/EK rendelet mellékletében felsorolt „magnéziumforrás” állítás szerint legalább C-vitaminforrás.

Nyújt-e UV elleni védelmet a Zinzino bőrszéruma? A Zinzino bőrszérum nagyon csekély UV elleni védőhatással rendelkezik, így nem helyettesíti a fényvédő krémeket.
Zinzino Report inappropriate content

Add your comment or create a new post

Your name and post can be seen by everyone.Your e-mail will never be shown publicly.