To latest comment

Mi a BalanceOil előállítási folyamata, honnan származnak a halak, és mik az olaj összetevői?

A BalanceOil összetevői: Halolaj, hidegen sajtolt olívaolaj, kevert tokoferolok, ízesítőszerek (citrusfélék, vanília, stb.) és D-vitamin.

A BalanceOil gyártója az izlandi LYSI. A felhasznált halolaj elsősorban rövid életű, kis méretű, nyílt tengeri halakból származik, például szardíniából, szardellából és makrélából. Nincs semmiféle előírás arra vonatkozóan, hogy konkrétan milyen halakat lehet felhasználni, ezért akár 30 különböző fajta hal is lehet az olaj forrása. A kritikus tényező az olaj zsírsavprofilja (EPA + DHA), hiszen az biztosítja, hogy 120 napon belül hatékonyan optimalizálni lehessen az omega-6:3 zsírsavak egyensúlyát a szervezetben.

A halakat vadon fogják ki, és olyan területekről származnak, mint az Atlanti-óceán és a Csendes-óceán. A halolajjal kapcsolatban a helyi hatóságok tanúsítják, hogy az a halászatra engedélyezett területeken kifogott halakból származik, de olyan szervezetek is igazolják ezt, mint a Friend of the Sea. A kinyeréshez egész, feldolgozatlan halakat használunk. A maradék halat takarmányként használják a hulladék mennyiségének csökkentése érdekében.

A halolajat elemzik, majd tanúsítják, hogy megfelel a nehézfémekre, toxinokra és egyéb szennyeződésekre vonatkozó összes európai előírásnak. A LYSI-nél az olaj további finomítási folyamatokon megy keresztül, hogy eltávolítsák belőle a környezetből származó szennyeződéseket, és csak ezt követően keverik össze az olívaolajjal.

A LYSI minden olyan szabályozás követelményeit teljesíti, amelyek a gyártásra vonatkoznak, és követi az élelmiszer- és gyógyszeripari termékekre vonatkozó jó gyártási gyakorlatot.Zinzino Report inappropriate content

Comments

Add your comment or create a new post

Your name and post can be seen by everyone.Your e-mail will never be shown publicly.